THE MONSTER IS LOOSE WEBSITE

 An unofficial Meat Loaf fan page

Meat Loaf

Nieuws

Tourdata USA bekendgemaakt

Wed 20 Aug 2008, 21:00 PM

Meatloaf.net heeft een aantal nieuwe tourdata bekend gemaakt. In oktober verzorgt Meat Loaf een aantal concerten in de Verenigde Staten.

Op de pagina "Concertagenda" vind je een volledig overzicht van de geplande data en locaties.

 

Korte recensie show Amsterdam

Tue 5 Aug 2008, 22:00 PM

Gisteren (maandag 4 augustus 2008) heeft Meat Loaf in de Heineken Music Hall opgetreden. De recensies logen er niet om. De stem van Meat Loaf zou slecht zijn geweest, maar ook de band is niet gespaard. Dan wordt het maar eens tijd om zelf een korte recensie te schrijven. Uiteraard besef ik dat mijn mening gekleurd is. De kritiekpunten zijn daarom een stuk genuanceerder dan die van de journalisten. Ik ga het toch proberen om gezond kritisch te zijn.

De show

In het begin van de show had Meat het duidelijk moeilijk. Dat was vocaal vooral merkbaar aan het begin van "Out Of The Frying Pan". Gelukkig heeft hij zich gedurende de show redelijk tot goed hersteld. Zo nu en dan werd hij hierbij gesteund door de bandleden. Duidelijk was dat dit aspect goed was voorbereid.
Wat show betreft is Meat niet te evenaren. Hij trad gisteren op zoals we van hem gewend zijn. Elk stukje podium werd benut. Aan het einde van de show was hij dan ook duidelijk erg vermoeid. Maar wat wil je ook, op je 60ste nog zo'n intensieve tour afwerken. Dat hakt er wel in.

De show in het algemeen en het decor waren minder spectaculair dan die in 2007. Waar bijvoorbeeld vorig jaar nog vuurwerk werd gebruikt, moesten we het nu doen met vlammen van textiel. Overigens heb ik begrepen dat de hitte van het vuurwerk niet goed zou zijn voor Meat's stem.

De band was geweldig. Uiteraard was het fantastisch om te zien dat Patti Russo weer terug is. Hoewel Aspen het heel goed deed, bleek toch dat Patti heel moeilijk (lees: niet) te vervangen is.

De bandleden hadden gisteren duidelijk veel plezier en dat straalden ze uit ook! Ze waren vrolijk en er was veel interactie met het publiek.

Na de show

Na de show zijn we even naar de artiesten in- en uitgang gegaan. Een aantal bandleden (Paul, John, Kasim en Patti) kwamen de aanwezige fans gedag zeggen. Er zijn handtekeningen uitgedeeld en foto's gemaakt. Een aantal foto's (nclusief een aantal foto's van het concert) kun je hier bekijken. Toen de bandleden waren vertrokken moest Meat zelf het pand nog verlaten. Na een tijje wachten werd ons geduld beloond. Meat liet de wagen waarin hij zat even stoppen om handtekeningen uit te delen. Eindelijk, eindelijk is uitgekomen waar ik zo lang op heb gewacht. Ik heb Meat een hand mogen geven en ik heb hem mogen bedanken voor wat hij voor ons fans betekent.

Tot slot

Ik begrijp dat ik geen journalist ben. Mijn recensie zal dan ook niet van die kwaliteit zijn als die je van een krant of tijdschrift mag verwachten. Bovendien heb ik deze recensie in een paar minuten geschreven ;-)

Mocht je leuke opmerkingen of aanvullingen hebben, dan kun je die kwijt in het gastenboek.

Aan iedereen die deze recensie heeft gelezen: Hopelijk tot snel, bij een volgend Meat Loaf concert!

 

Nieuwe artikelen

Sun 3 Aug 2008, 13:00 PM

Afgelopen week ontving ik verschillende oude tijdschriften met in totaal een achttal artikelen over Meat Loaf. Ik heb van deze artikelen een scan gemaakt en op de website gezet. Klik op deze link om de artikelen te bekijken.